Сряда, 31 Януари 2024 13:22

ОТКРИТА ПЕДАГОГИЧЕСКА ПРАКТИКА НА ТЕМА: STEAM УРОК „МАЛКИЯТ ЛЕОНАРДО – КАЛЕЙДОСКОП НА ВРЕМЕТО“

На 25.01.2024 г. в ОУ "Св. Патриарх Евтимий" бе проведена открита педагогическа практика на тема: STEAM урок „Малкият Леонардо – калейдоскоп на времето“ с ученици от ЦОУД групи - 1.д, 3.а и 3.б клас с учители г-жа Ивелина Митева и г-жа Елена Денчева.
Гости на урока бяха г-жа Димитрина Въчкова - старши експерт начално образование към РУО-Варна, г-жа Веселина Манолова- директор на ОУ "Св. Патриарх Евтимий", както и учители от област Варна.
Прилагайки знанията получени от предметите: „Родинознание“, „Човекът и природата“, „Математика“, „Изобразително изкуство“ и „Технологии и предприемачество“ учениците конструираха свой интерактивен зооопарк добавяйки реалност.
Докато се разхождаха през вековете актуализираха знания за образа на Леонардо да Винчи. Децата се запознаха с историята на момчето Леонардо създадена в книжка от Изкуствен Интелект. Благодарение на ИИ те анимираха своя нарисуван герой, така показаха творческите си способности и критично мислене. Конструираха къщички за животни като на помощ им се притекоха родители, които си припомниха, че да си ученик никак не е лесно!
 
 
 
1
 
2